16 Mart 1983 Çarşamba

GÜÇ EFSANESİ ÜÇLEMESİ- AK MİĞFER 4

BÖLÜM 4
SÜVARİLERİN DOĞUŞU


               Ateşdağı askerleri yine Akmiğferin önündeydi ve yine Akmiğferin her tarafını kaplamışlardı. Hero, kafasını sallayarak " Bu sahneyi daha önce de gördük ve yendik" dedi yanındakilere. Mewtoo " Öldürüyoruz, öldürüyoruz yine de bitmiyor" diye devam etti." İstedikleri kadar gelsinler, istediğimiz gibi giderler." dedi Hero. Heronun bakışları tüm orduyu motive ediyor ve hırslandırıyordu. Tüm hazırlıklarını tamamlamıştı Hero. Akıncılar cesaretleriyle Heronun istediği zamanı kazandırmışlardı. Doğu fillerinin gelip yerlerini alması az önce tamamlanmıştı. Dalyadan gelen süvariler yerlerini almış Algrenin emrinde beklemedeydiler. Kuzgun ülkesinin her yerinden askerler gelmiş ve sayıları elli bini bulmuştu. Algren,  lejyonları süvarilerin olduğu gizli yere götürmüştü. 

            Ateşdağı askerleri hiçbir uyarıda bulunmadan Aslandibi Savaşından sağ kurtulan intihar askerlerini mancınıklara alıp fırlatmaya başladılar. "Demek çok sinirlenmişler, güzel... Sinir insanı kendinden geçirir." dedi, Hero. Askerlerin fırlattığı yerler büyük bir gürültüyle patlıyor, her taraf parçalanıyordu. Çok güçlülerdi. Akkule koruyucuları saklanmaya çalışıyordu fakat her bir intihar askeri büyük bir etki alanı yaratıyordu. Oysa Heronun  savaşı üstte değil alttaydı. Shopper, yukarıdaki herkesi içeri çekti ve yıkılan taşlarla uğraşmalarını söyledi. Hero daha önceden bunu farketmiş ve yanıcı olan malzemeleri mağara içine göndermişti. Hero emri ile akmiğfer ön surları bir anda yıkıldı ve içerden Ortad çıktı "saldırın" içerdeki filler bir anda ortaya çıkmış ve leşyiyicilerinin üstüne yürümeye başlamışlardı. Artık Heronun planı belli olmuş ve patlayıcı ustaları yine işlerini iyi yapmışlardı. 

            Güçlü filleri karşılarında gören leşyiyiciler ne yapacaklarını bilemiyor, etrafa doğru kaçışıyorlardı. Fillerin ön tarafındaki makasla leşyiyicileri biçiyor, üzerlerindeki okçular ise kaçanları avlıyordu. Güçlü filleri mızraklar bile durduramıyordu. Ateşdağı gergedanları Karakapılardan geçip fillere saldırmaya başladı. Filleri boynuzlarıyla yıkmaya çalışıyordu gergedan fakat fillerdeki okçular gergedanın gözlerine doğru ok atıyorlardı. Mewtoo onlara gergedanın zayıf yerinin gözü olduğundan ve Witchcagenin gergedanını nasıl yere serdiğini anlatmış olmalıydı. Doğu filleri ilerlemeyi sürdürürken Hero bütün gücünü kullanmaya karar verdi. Atının üstüne atladı ve "Algren" diye bağırarak ordunun başına geçti. askerlerine seslendi." Güçlü olun, hırslı olun, intikam olun, sel olun, Morina Denizine kadar durmayın, yakan asitli nehir olun, sayıları önemsemeyin, gücü önemseyin, bizi önemseyin, sürün atları, sürün hadi, özgür bir ruha sürün, Kuzgun Ülkesi ileri" Dalya süvarileri, lejyonlar, arabalı lejyonlar ve korumalarıyla birlikte Akmiğfer Dağından bir nehir gibi çıkmışlardı.

           Ateşdağı askerleri fillerle uğraşırken süvarilerden haberleri yoktu. Bir anda süvariler çıkmış kısa sürede Karakapılara varmış ve Karakapılar önündeki askerleri ezmişlerdi. Hero ve süvarileri Daiaguarda doğru askerleri sürüyorlardı. Birkaç uçanboynuzu avlamışlardı ama Witchcagee rastlamamışlardı." Nerde bu leş pisliği" diye mırıldandı Hero. Mighty Gorgon askerleri yolu tam yarılamıştı ki Heronun "Şimdi" sözü yankılandı. Süvariler üçe ayrılmıştı. Shopper, Ortadla beraber Set Tepesine yöneldi, Mewtoo Aslandibi harabesine yöneldi. Algren ise lejyonlarla birlikte kralın sancağını takip ederek Daiaguarda yöneldi. Süvariler her tarafı temizliyordu güçlü gergedanlar bile süvarilerin mızraklarına karşı koyamıyordu.

            Witchcage Daiaguardın girişinde görüldü ve Witchcagenin ana ordusu da arka tarafta. "İşte geldim" diye bağırdı Hero. Arka tarafa baktığında filleri ve uçanboynuzları görebiliyordu. Hero "Demek Doğu fillerinin bir kısmını da sen getirdin" diye mırıldandı. Fillere baktığında kendi fillerinden daha fazla zırhlanmış ve simsiyah olduklarını fark etti. Hero, ordusunu durdurmaya karar verdi ve" Mevzilere, mevzilere, bekleyin, beklemede kalın, durun" diye bağırdı. Hero, ordusunu topluyor arkadan gelen filleri bekliyordu. Ön tarafa zırhlı çift at arabalı lejyonarı getirdi. Yanlarındaki biçici makaslarıyla her şeyi keserlerdi. Üstelik okçuları Ziyananın en iyi okçularıydı. Doğu filleri arkadan geldiklerinde" Hani bütün halkınız benim yanımdaydı" diye hesap sordu. "Korsanlar yardım etmişlerdir" diye bir ses yankılandı. Evet Amniyus Korsanlarının yanında olan filleri duymuştu ama korsanlar Morina Taşlarındaki savaştan sonra kaçtıkları için Witchcage korsanlara karşı büyük bir öfke duyuyordu." Sanırım direk gelmeye çalışan filler Witchcagenin emrine girdiler" diye düşündü sonra ama bunun sırası şimdi değildi "Sonra araştırmak için kartal göndermeliyim" diye düşündü. Bütün ordu geldikten sonra hücum borusu ve davulları çalındı."Korumalar Witchcagee lejyonlar fillere,  Algren sağ kanada, diğerleri sol kanada saldırın.".

            Witchcage ordunun geldiğini görünce troyleri ön hata çıkardı. Arkadan okçulara emir verdi " Ateş". Çift at arabaları tam yaklaşırken tek sıraya geçtiler ve süvariler bir ok şeklini alarak Withchcagenin üstüne sürdüler atlarını. En ön safta da Kral Hero vardı. Algren, en uç taraftan geçerek leşyiyicilerin etrafını dolaşmaya çalışıyordu. Siyah filler, mighty gorgon askerlerini ezerken at arabaları fillere doğru ilerlemeye başladı. Siyah filler birer birer yere düşmeye başlamıştı. Güçlü zırhları, makaslar biçiyor, parçalıyordu. Fillerden ok atışları gelse de çift at arabası olan lejyonları okları daha etkili oluyordu. Diğer lejyonlar askerleri ezerken uçanboynuzlar kaçmaya başladı.

            Hero ve korumaları Witchcagein etrafını dolaşıyor, Witchcagei yalnız bırakıyordu. Witchcage elindeki orakı havaya kaldırarak "Hadi gelin, hadi" bağırdı ve elindeki orakla bir kaç koruyucuyu yere düşürdü. Hero atından indi ve hiç kimsenin atından inmemesini, karışmamasını söyledi. Witchcagele savaşmaya başladı " Ben Altına benzemem büyücü, artık benimsin. Senden Daiaguardın, Aslandibinin, Akmiğferdeki yıkıntıların bedelini almaya geldim."dedi. Hero, Altını düşündükçe daha da hırslanıyor, daha güçlü saldırıyordu. Bu saldırıları görünce kendi de nasıl yaptığına şaşırıyordu. Mewtoo ona neler yapması gerektiğini öğretmişti ama o Altının boşluğunu fark edince her şeyi unutmuştu ve onu hırsı kontrol ediyordu artık. Witchcage pelerinini çıkardı ve sallamaya başladı. Pelerin kılınçtan daha keskindi. Hero pelerini sallarken Witchcagein zorlandığını farketti ve son kez sallarken kolunu kesti ve ikinci darbede ise Witchcagein göğsüne kılıncını soktu. Witchage Ateşdağından yankılanan seslerle patladı ve açığa bir ejderha çıktı. Ejderha yanındakileri fırlatarak uçtu ve Ateşdağına doğru ilerledi. 

           Algren arkadan kuşatmış ve leşyiyicileri yenmişti. Kaçanlar Morina Denizinde boğuldu. Mewtoo Aslandibini -Altına söz verildiği gibi- almış. Shopper Set Tepesini alarak -Doğu fillerine görünmekten korktukları için- elfleri rahatlatmıştı.

           Heronun kılıncı "Ejder Katili" artık anılmaya başladı. Hero, Arathona, Altına ve daha kaybettiği bütün savaşçıları anmaya karar verdi Fakat Ejderha ölmemiş, Ateşdağından hala ateşler yükseliyordu. Ateşdağı Akmiğferi fetedemeyeceğini anlamıştı şimdi daha yüksekte Ziyanaya bakıyordu.

                                                                                                       Adnan KÖROĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder