9 Ocak 2012 Pazartesi

ÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ


           Sınırlarımızı çizdiğimiz günlerin ertesinde ne olduğunu bilemediğimiz sınırsızlıklarla dolu olduğunu düşündüğümüz günlere rastlar. Bu rastlantı sonucunda zaman ve bilim bütün güçleriyle birleşmeye başlar. Eğer bunu başarabilirlerse insanlık ölümsüzlüğün sınırını çizmiş olur.

           Zamanın getirdiği sınırlar birleşimiyle birlikte bu sınırları aşan gücü beraberinde getirir. Bu tıpkı bir bilim adamının sınırları aşarak günümüzde bile hala konuşulması gibidir. Mesela Einstein, Tesla, Galileo ... Bu ölümsüzlüğün sınırını aşmış kişiler, bedenen olmasa da zamana meydan okuyarak bütün güçlerini tüketmiş kişilerdir. Einstein'nin rölativite teorisini, Tesla'nın alternatif akım teorisini, Galileo'nun görelilik teorisini çözebilen kişi, tüm zamanının sınırlarını aşarak gücü sonsuzluğa ulaştıran ve meydan okumasını herkese kabul ettiren zamanla bilimin birleşim gücünü elde etmiş olur. Bu çözümlerinden birinin ulaştırılması demek sınırları yerinden oynatan ve tüm dünyada kendini hissettiren iksiri içmiş demektir. Kendini bilime amaçlamış bütün kişilerin yapmaya çalıştıkları budur. Einstein atomu araştırırken sonunda iksiri içeceğini ve buluşlarının sonsuzlukta yankı bulacağını biliyordu. Tesla, araştırmalarındaki tek gaye buydu. Bilim sonsuzluktur ve bunu onlar biliyorlardı, sınırları aşmanın tek yolunun bu sonsuzluğa olaşmak olduğunu. Galileo araştırmalarını sadece dünya üzerinde sınırlamamasının sebebi budur. Bilimin sınırı yoktur. Çünkü zaten bilimin amacı bu sınırları aşarak ölümsüzlüğün gücünü getiren bu iksiri içmektir.

           Bir çok bilim adamı sınırları aşarak buldukları buluşların bu kadar çok gelişeceğini düşünmemiştir. Zaman akıp giderken ve bu zaman çok kısa olurken ne kadar düşenebilinir ki daha. Sınırların aşımı sınırsızlığı getirdiği gibi zamansızlığı da getirir. Bu gidip gelmeleri ömrü evren yaşına göre kat kat daha küçük olan insan ne kadarını anlamlaştırabilir? Böyle bir durumda evren eğer dünyaysa insanlar Atomun içindeki taneciklerdir anca. İşte bu kaostur. Evren ile insan arasındaki bu eşitsiz sınırlar dizimi düzensizliktir. Düzensizliğin getirdiği ve tesadüf ismi verilerek nitelendirildiği düzenler ölümsüzlük iksiridir.  Bunu içen kişi, sınırlar içinde boğula bilinen dünyadan uçarak uzaklaşır.

           Sınırlarımızı aşmanın tek yolu ölümsüzlük yani tanınmaksa eğer, bunu elde etmek için savaşılan bir dünyada rakiplerine şans dileyerek tesadüfleri ortadan kaldıran bir kişi kaosu ortadan kaldıran olarak istediğini elde eder. Sınırlar, sınırsızlığı getirir.
                                                                                                                    Adnan KÖROĞLU
             

4 yorum:

  1. sağlık tanrsı Eskulap namı diğer Lokman hekim ölümsüzlük iksirini bulmuş, şişeye hapsetmiş. Ne var ki şişeyi denize düşürmüş, eline yazdığı formül de silinmiştir.Şişenin kırıldığında ölümssüzlüğün doğaya saçıldığı söylenir. Efsane bu ya evrene yayılan ölümsüzlük iksirinden bir zerre de olsa tadanlar yüz yıllar geçse de namları sürmektedir. Ne mutlu onlara ki bu gün onları anabiliyoruz, yarın ve her daim de
    anılacaklar
    GNY

    YanıtlaSil
  2. Tesadüf Bu Ya

    Gün güne rastladı
    Sınırlarını çizdiğimiz
    Günün ertesinde.
    Zaman ve bilim
    Olanca kuvvetleriyle
    Birleşme gayretindedir,
    Bu rastlantı sonucunda.

    İnsanlık ölümsüzlüğün
    Tahtına oturmuş olacaktır;
    Bunu başarabilirlerse eğer.

    Zaman, beraberinde getirir
    Sınırlarla birleştiğinde
    Sınırları aşan gücü...

    Bugün bahsi geçiyorsa
    Yüzyıl öncesinden
    Bir bilim adamının,
    Sınırları aşarak geldiğindendir.

    Zamana hükmediştir bu
    Zaman ve bilim
    Sonsuzluğu da aşacaktır;
    Birleşimlerinin haşmetiyle.

    Sınırları aşmak ölümsüzlükse;
    Rakiplerine şans dileye dileye
    Tesadüflerini ortadan kaldırıp
    İstediğini elde ettiğinde
    Sınırsızlıklar sınırlarla sınırlanacaktır.


    GÜN-SE Yayıncılık iftiharla takdim etti.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkur ederim hocam yayınladığınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilham verip şiir yazdırıyorsa bir yazı ... gerisini sen söyle .. çok güzel olmamış mıdır?

      Sil